För dig som bor hos oss

Allt om TV, bredband och vad du ska tänka på när du ska montera något på väggen. Här hittar du även information om hyresaviseringen. Vi på Carlstaden Förvaltning AB strävar efter att erbjuda bästa möjliga service och underhåll för våra hyresgäster. Vid frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss.
 • Rapportering: Rapportera omgående en droppande kran till felanmalan@carlstaden.se.
 • Vattenläckage: Kontrollera vattenlås och rapportera läckage under diskbänken direkt. Försummad rapportering kan leda till fuktskador och potentiellt skadeståndsansvar.
 • Underhåll av Vattenlås och Golvbrunn: Det är hyresgästens ansvar att regelbundet rengöra vattenlås och golvbrunn.
 • Under Kontorstid: Om du tappar bort din nyckel, kontakta oss på 054-13 64 40 eller via e-post på info@carlstaden.se.
 • Utanför Kontorstid: Observera att vid borttappad nyckel utanför kontorstid, kommer en kostnad att debiteras.
 • Icke-Akuta ärenden: För felanmälan som inte är akuta, vänligen använd e-postadressen felanmalan@carlstaden.se. Ange din adress, lägenhetsnummer och telefonnummer i mailet.
 • Akuta ärenden: För akuta situationer som vattenläcka, översvämning, skadegörelse, eller risk för olycksfall utanför kontorstid, ring vår jourtelefon på 054-13 64 41.
 • Vid omedelbar fara: Vid omedelbar fara, som brand, ring omedelbart 112.

Viktiga riktlinjer för montering på väggar och tak

1. Väggmontering: Tavlor, Krokar och Mer

 • Var noggrann: Innan du monterar tavlor, krokar eller andra objekt på väggarna, var noggrann för att undvika onödiga hål. Varje hål i väggen bör vara väl övervägt.
 • Konsultera experter: Olika väggmaterial kräver specifika upphängningsmetoder. Om du är osäker, rekommenderar vi starkt att du tar kontakt med en kunnig person för råd.

2. Särskilda Förbud och Restriktioner

 • Kakelväggar och Klinkergolv: Det är strikt förbjudet att göra hål i kakelväggar eller i klinkergolv. Dessa ytor är känsliga och skador på dem kan vara svåra att återställa.
 • Självhäftande Hänganordningar: Om möjligt, använd självhäftande hänganordningar för att minimera skador på väggarna.
 • Badrumsväggen: Väggen mot badrummet är särskilt känslig. Det är inte tillåtet att borra i denna vägg under några omständigheter.
 • Takmontering: Att sätta upp föremål i taket är absolut förbjudet. Taket är inte konstruerat för att bära extra vikt eller belastning.
 • TV-apparater på Väggen: Det är ej tillåtet att montera TV-apparater på väggarna. Använd lämpliga TV-bänkar eller ställ för att placera din TV på ett säkert sätt.

Dessa riktlinjer är till för att skydda både din och fastighetens säkerhet och utseende. Tack för att du respekterar dessa regler och bidrar till en trevlig och välbevarad boendemiljö.

iktig Information om Deposition, Hyresavisering och Kommunikation

Deposition Vi vill påminna om att en deposition måste betalas innan inflyttning. Denna deposition är en säkerhet för oss och återbetalas vid avflyttning, förutsatt att inga skulder eller skador finns på lägenheten.

Hyresavisering

 • Hyran: Hyresavier skickas ut i mitten av månaden före den aktuella hyresperioden. Det är viktigt att du håller utkik efter din hyresavi och ser till att betalningen görs i tid.
 • El och Vatten: Notera att kostnader för el och vatten aviseras i efterhand, baserat på din faktiska förbrukning.

Avisering via E-post All avisering, inklusive hyresavier, skickas via e-post. Det är ditt ansvar att betala din hyra i tid, även om du inte skulle få någon avi. Om du inte får dina avier, vänligen kontakta oss omedelbart. Uteblivna avier kan bero på felaktiga kontaktuppgifter i vårt system.

Annat Viktigt Meddelande För annan viktig eller brådskande information kommer vi att använda både e-post och anslag i trapphuset. Var vänlig att regelbundet kontrollera dessa kommunikationskanaler för uppdateringar.

Vid Utebliven Betalning Om du stöter på ekonomiska svårigheter och inte kan betala din avi, är det avgörande att du kontaktar oss för att diskutera möjligheten till en avbetalningsplan. Vi är här för att hjälpa och vill hitta en lösning som fungerar för båda parter.

Kontakt och Support

 • Telefonsupport: För allmänna frågor, är vår telefonsupport tillgänglig helgfria vardagar mellan kl. 9.00-12.00 och 13.30-15.00 på nummer 054-13 64 40.
 • E-postförfrågningar: Frågor om avisering eller andra allmänna ärenden kan mailas till info@carlstaden.se. Ange alltid din adress, lägenhetsnummer och telefonnummer i mailet.

Vintergatan: Tele2 Bredband, IP-telefoni och TV-tjänster

Vi är glada att meddela att för alla våra hyresgäster på Vintergatan, är Tele2 vår officiella leverantör av bredband (100/100 Mbps), IP-telefoni samt grundutbud av TV.

 • Hur man Ansluter: För att starta din tjänst, vänligen kontakta Tele2:s kundtjänst. När du registrerat dig, kommer en router och TV-box att skickas till din adress.
 • Anpassa ditt Paket: Om du önskar snabbare internethastighet eller vill utöka ditt TV-kanalutbud, kan detta enkelt göras genom att kontakta Tele2:s kundtjänst. De erbjuder olika paket och tillval för att passa dina behov.

Kvintettgatan: Öppen Fiberanslutning

För våra hyresgäster på Kvintettgatan erbjuder vi öppen fiber. Detta ger dig friheten att välja precis den leverantör och det tjänstepaket som passar dig bäst.

 • Så väljer du Leverantör: Besök Karlstads stadsnäts hemsida för att se en lista på alla aktuella bredbandsleverantörer. Där kan du jämföra erbjudanden och välja en tjänst som motsvarar dina önskemål och krav.

Vi vill att alla våra hyresgäster ska ha tillgång till de bästa tjänsterna och den friheten att välja vad som passar dem bäst. Om du har några frågor eller behöver hjälp, tveka inte att kontakta oss.